Relations koder.

Eva Rusz är känd relationsrådgivare och författare. I boken "Relationskoden" (Norstedts) presenterar hon sex koder som får parrelationen att inte bara överleva - utan blomstra.

Relationer "Det finns inga perfekta relationer eller perfekta par", skriver Eva Rusz i sin bok "Relationskoden". Men genom att följa och analysera hennes sex koder kan både relationen och känslorna utvecklas i rätt riktning. En utveckling som också ger ringar på vattnet som bättre sexliv, kommunikation och samarbete.

Här är de sex koderna som är huvudnyckeln till en lycklig relation enligt Eva Rusz.

SÖKA - var nyfikna på varandra
Sträva efter att alltid vara nyfikna på varandra. Var flexibla och undvik att möta varandra på statiskt sätt. Låt de goda känslorna vinna över de negativa, låt förtjusning och förvåning komma fram tydligare. Undvik också att låta gamla känsloladdade minnen styra över framtid och nuet. Intressera er för varandra och låt inte vanemönster och många år tillsammans vara i vägen för en ständig nyfikenhet.

ANKNYTA - skapa starka band
Lyssna på varandra och visa både empati och sympati. Visa tydligt att ni finns kvar för varandra, även när ni är oense. Ge positiv respons och visa både acceptans och uppskattning. Bekräfta din parners behov och känslor och öva er på att skapa mer romantik i vardagen.

SEX - stärk relationen
Prata om sex- och samliv och inse att också detta område förändras under livet. Småbarnsåren innebär tröttthet medan tonårsföräldrar kan känna mindre lust på grund av frustrationer och oro. Otrohet, förändringar i lusten och fysiska förändringar kan bli frågor som ni får ta i tur med. Återigen: kommunicera och se till att din partner är införstådd med din syn på saken och vice versa. Undvik också att ha sex som belöning eller neka sex som bestraffning, det tär på förhållandet på sikt och är inte en hållbar inställning. Aktivera sexlivet och kom ihåg att det startar med tillit och förtroende.

KOMMUNIKATION - förstå varandra
Försök att vara lyhörd för din partners tankar och behov. Kommunikation är ett samspel och kräver att båda parter sänder på samma frekvens. Missförstånd och konflikter kommer säkert i er väg, men se dem som en lärdom och undvik att gå i samma fälla nästa gång samma situation uppstår. Glöm inte bort att ingen partner är så skicklig att han eller hon kan läsa dina tankar, var tydlig med din vilja och intention och var hörsam för din partners behov. Uppstår konflikter bör motivera varför du inte håller med din parnter och berätta vilka konsekvenser det får för dig - och ert förhållande.

TEAM - samarbeta
En parrelation där både är nöjda och tillfreds kännetecknas av samhörighet och lugn. När man vet vem som gör vad och kan bådas platser i "teamet" kan man lägga energi och kraft på annat. Försök att ständigt skaffa er gemensamma målbilder och göra roliga saker tillsammans. Ha kvar bilden av er som det team ni var då ni först blev tillsammans.

RELATIONSHÄLSA - attraktion
Hälsa är ett vitt begrepp som inbegriper många faktorer. Fysisk hälsa är en viktig faktor för ett välbefinnande, likaså psykisk hälsa med en god inre balans. Skapa ett beteende som gör dig attraktiv hos din partner och låt inte dina känslor får dig att tro att du är oattraktiv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0